Brutálisan megdrágulnak 2024-től a lakásbiztosítások: már postázzák az új díjszámítást

Pénzcentrum2023. október 27. 17:31

Jelentős mértékben, 19 százalékkal emeli meg egy olvasónk lakásbiztosításának díját az Alfa Biztosító - tudta meg a Pénzcentrum. Az emelés oka természetesen az infláció, így nem egyedi esetről van szó, sőt – ahogy arra egy korábbi cikkünkben fel is hívtuk a figyelmet -, nem is csak az Alfa ügyfelei számíthatnak díjemelésre.

Néhány héttel ezelőtt a Pénzcentrum is felhívta rá a figyelmet, hogy az utóbbi két évben tapasztalt rendkívül magas infláció miatt a keletkezett károk összegei is inflálódnak, így a biztosítók is egyre magasabb összegeket kénytelenek kifizetni a károk rendezésekor. Ez a folyamat pedig értelemszerűen oda vezet, hogy a biztosítók kénytelenek megemelni a biztosítási díjakat is.

Így tett most az Alfa Biztosító is, amely levélben tájékoztatta a nála lakásbiztosítással rendelkező olvasónkat arról, hogy a biztosítási díj 19 százalékkel fog emelkedni:

Az értékkövetés mértékét a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett 2022-es adatok alapján, a szerződési feltételekkel összhangban számoljuk ki. Ezek figyelembevételével az Ön biztosítási összegeit és a biztosítás díját 19 százalékkal növeljük

– áll a levélben.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Természetesen nem egyedi esetről van szó, a fent idézett, korábbi cikkünk írásakor megkérdezett többi biztosító is 15-20 százalékos áremelkedésekről számolt be attól függően, hogy pontosan milyen biztosítási termékről van szó.

 

Címkék:
biztosítás, otthon, lakásbiztosítás, ingatlan, infláció, alulbiztosítottság, ingóság, káresemény, alfa biztosító,