Itt a bejelentés: nagy múltú biztosítót vásárolt a magyar állam

Pénzcentrum2023. április 5. 17:33

Pénzügyi értelemben is lezárult az az ügylet, amellyel a Magyar Államot képviselő Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. 66,9 százalékos, eddig külföldi kézben lévőüzletrészt vásárolt a Magyar Posta Életbiztosító Zrt.-ben és a Magyar Posta Biztosító Zrt.-ben. Ezzel 100 százalékban magyar kézbe került a vállalatcsoport, tovább növelve a hazai tulajdon arányát a biztosítási szektorban.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium azt írj a közleményében, hogy a Magyar Állam 100 százalékos tulajdonában álló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. és a hannoveri központú Talanx Csoport 2022 decemberében jelentették be, hogy szerződést kötöttek a Magyar Posta Életbiztosító Zrt. és a Magyar Posta Biztosító Zrt. 66,9 százalékos üzletrészének adásvételéről. Az illetékes felügyeleti hatóságok jóváhagyását követően a tranzakció pénzügyileg is lezárult.

A kivásárlással tisztán magyar tulajdonba került a biztosítási cégcsoport, amellyel a biztosítási szektorban a hazaitulajdon aránya már meghaladja a 20 százalékot. A biztosítási szektorban a hazai tulajdonrész arányának növekedésével tovább élénkülhet a piaci verseny, növekedhet a biztosítási penetráció, és emelkedhet a szolgáltatások színvonala.

A tranzakció zárásával járó tulajdonosváltás és a közgyűlési döntés nyomán Kadocsa Balázs tölti be a Magyar Posta Biztosító Zrt., valamint a Magyar Posta Életbiztosító Zrt. elnök-vezérigazgatói posztját. A vezető csaknem 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik a pénzügyi szolgáltatói piacon, ebből az elmúlt 17 évben folyamatosan kapcsolatban állt munkája során a vállalattal és a Magyar Postával. Kadocsa Balázs dr. Pandurics Anettet váltja az elnök-vezérigazgatói tisztségben, akinek az új tulajdonos ezúton is köszönetét fejezi ki tevékenységéért.

A Posta Biztosítók üzleti működésük kezdete, 2003 óta a legdinamikusabban növekedő biztosítótársaságok közé tartoznak a magyar piacon. Sikerüket a – 33,1 százalékos tulajdonrésszel rendelkező – Magyar Posta Zrt.-vel közösen kialakított üzleti modell alapozza meg; termékeik az országos postai hálózaton keresztül Magyarország egész területén könnyen elérhetőek. A társaságok a 2021-es üzleti évben összesen mintegy 350 millió euró bruttó díjbevételt értek el. Szerepük egyaránt jelentős az életbiztosítási, valamint az utas-, gépjármű-, lakás-és nyugdíj-biztosítási szegmensekben.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Fontos tudnivaló, hogy a tranzakció a Posta Biztosítók ügyfeleit közvetlenül nem érinti.

Címkék:
biztosítás, posta, magyarország, állam, biztosító, magyar, felvásárlás, tranzakció, elnök,