El kell süllyeszteni az Óbudán kiégett luxusjachtot: nem tudni, volt-e egyáltalán biztosítása

Pénzcentrum2023. február 15. 09:04

Megszólalt az Árpád hídnál kiégett jacht tulajdonosa: azt mondta, a kérdéses időszakban nem dolgoztak a hajó, így nem tudja, miért gyulladhatott ki. Hozzátette, a terv az, hogy elsüllyesztik, majd pedig kitalálják, mi legyen vele. Azt sem tudni, volt-e rajta biztosítás.

Mint a Pénzcentrum is beszámolt róla, kedden kigyulladt egy luxusjacht az Árpád hídnál, a Hajógyári-sziget déli csücskénél. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerint a lángokat kedden estére sikerült megfékezni, a tűz más hajókat és létesítményeket nem veszélyeztetett.

Közben az RTL kiderítette, hogy a korábban 3 milliárd forint értékűre becsült hajó a Magyar Kikötő Zrt. tulajdona, Varga Miklós vezérigazgató elmondta, a hajó már több mint két éve a Hajógyári-szigeti Wiking Yacht Clubnál van, ott végeztek rajta munkálatokat. Viszont a kérdéses időszakban nem dolgoztak rajta, ő sem tudja, mitől gyulladhatott ki. A tervek szerint elsüllyesztik, amint sikerül teljesen eloltani, kiemelik és kitalálják, mi legyen vele, a cégvezető nem tudta megmondani, volt-e a jachton biztosítás.

Címlapkép: Mihádák Zoltán, MTI/MTVA

Címkék:
biztosítás, baleset, tűzoltók, hajó, tűz, katasztrófavédelem, tűzeset, hajózás,