Titokzatos robbanás Magyarországon: óriási a riadalom, a tudósok sem értik, mi történhetett

Pénzcentrum2023. február 8. 07:40

Földrengéshez hasonló hangrobbanás volt Dél-Hevesben. Az ELTE szeizmológiai obszervatóriuma szerint nem földrengés volt, de infrahang állomásunkon is észlelték a hanghatást. A katasztrófavédelem szerint ők nem kaptak bejelentést semmilyen különleges eseményről.

Kedd délelőtt földrengéshez hasonló hangrobbanás volt Dél-Hevesben. Az ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium mérései is igazolták, amit az emberek tapasztaltak. A titokzatos robbanást Boconád, Átány, Tarnaörs településeken hallották, de volt, aki a budapesti panellakásában is észlelni vélte.

Az obszervatórium azt írta, megvizsgálták az esemény szeizmométerek által regisztrált hullámformáját, a jelenség pedig nem földrengéshez kapcsolódik, hanem valamilyen helyi hatás válthatta ki. A Piszkés-tetőn üzemelő infrahang állomásunkon is megjelent ebben az időpontban a nagy hanghatás. Az egrihirek.hu megkérdezte a katasztrófavédőket, de Nagy Csaba, a helyi igazgatóság szóvivője arról számolt be, hogy hozzájuk semmilyen bejelentés nem érkezett.

Címkék:
biztosítás, robbanás, katasztrófavédelem, bejelentés, tudósok, földrengés,