Késleltetett COVID-hatás: ebben a szektorban még csak most jön a feketeleves

Telex2021. május 27. 08:58

A biztosítási szektor tavaly még növekedni tudott, ám 2021-re igencsak lassulhat az ágazat. Hiszen a szerződéseket javarészt előre kötik meg, az emberek pedig elsők között a biztosításon spórolnak, ha baj van.

Tavaly sem állt meg a biztosítótársaságok növekedése: Magyar Biztosítók Szövetségének adatai szerint a szektor növekedése tavaly sem állt meg, csak lelassult, korábban ugyanis már 8-10 százalékos bővülések is voltak, azonban 2021-re ez lelassult 5 százalékra.

A Telex szerint az idei évben jöhet a feketeleves a biztosítóknál, mivel a szerződések jó részénél fontos a következő év biztosítási szerződéseit meghatározó év végi, illetve év eleji döntés - magyarul ekkor tudnak módosítani rajtuk az ügyfelek. Azaz a járvány kitörésekor a legtöbb biztosítás már ketyegett, a szerződés a tavalyi évre meg volt kötve.

Ellenben az idei évben visszafoghatja a növekedést a járvány, hiszen a legtöbb biztosítás esetében a harmadik hullám idején kellett dönteni. A biztosítások pedig általában a GDP változásait felerősítve követik - vagyis amikor baj van, elsők között a biztosításokon spórolnak az emberek.

Címkék:
biztosítás, járvány, koronavírus, növekedés, biztosítók, biztosítások,