Életveszélyes gyerekülés bukott meg a teszten: ha te is vettél, inkább ne használd

Pénzcentrum2021. április 23. 16:38

Életveszélyes gyerekülést szűrt ki az ADAC tesztje: egy balesetnél a babahordozó egyszerűen lerepülhet a magasítójáról. A gyártó elismerte a hibát, visszahívja az adott gyártási sorozatot. Kiderült, hogy a termékből már az európai piacra is jutott.

Sokkoló eredményt hozott az ADAC gyerekülés-tesztje: ismét bebizonyosodott, hogy nem véletlenül kell független szakértőknek is megvizsgálnia a termékeket, a német autóklub most egy életveszélyes gyerekülést szűrt ki a termékpalettáról.

Az ismert babaholmi-gyártó, a Chicco modelljéről van szó, aminek Kiros i-Size a neve, és van hozzá egy Kiros i-Size Base nevű ülésmagasító is. A baleseti teszten kiderült, a babaülést kifejezetten életveszélyes felszerelni a magasító alapra:

ugyanis egy ütközésnél az ülés kirepülhet a magasítóból.

Az ADAC megkereste a teszteredményükkel a gyártót, amelyik hangsúlyozta, hogy viszonylag új termékről van szó, Németországban és Ausztriában például még nem is adtak el belőle, viszont Európában már 2000 darabot már eladtak - a németek például 2020. végén vásárolták a tesztelt példányt Olaszországban. Mindenesetre a Chicco visszahívja a 19.11.19 és 19.11.20 között gyártott termékeket.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Kiderült a tesztekből, hogy maga a csecsemőülés teljesen jól használható a magasítója nélkül, mert így is be lehet szerelni az isofixes rendszerbe.

Címkék:
veszély, teszt, adac, gyerekülés, balesetveszély,