Orbán Viktor: a következő napokban fog eldőlni, hogy kell-e szigorítani

Pénzcentrum2021. február 26. 07:41

4668 új fertőzöttet, 123 elhunytat regisztráltak péntek reggel, 451-en vannak lélegeztetőgépen, 5027 ember van kórházban - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban. A kormányfő kijelentette: az sem kizárt, hogy szigorítani kell az intézkedéseken, ez a következő napokban fog eldőlni.

4668 új fertőzöttet, 123 elhunytat regisztráltak péntek reggel, 451-en vannak lélegeztetőgépen, 5027 ember van kórházban, a helyzet drámaian romlik - ismertette Orbán Viktor a Kossuth rádióban. A fertőzések száma a következő két hétben nőni fog, a kérdés, hogy az egészségügy kibírja-e, vagy sem. 15831 szabad ágy van, 2296 lélegeztetőgépről beszélt a kormányfő, arra számolnak, hogy a megbetegedések száma erőteljesen nőni fog.

A kormányfő arról beszélt, a tudósok mindig rendelkezésre álltak, az előrejelzéseik pedig folyamatosan beváltak. Minden folyamat bekövetkezett, amit jósoltak.

Ma egy hosszú és nehéz operatív törzs ülésről jöttem (...) el kellett rendelnem egy emelt szintű készültséget a kórházakban

- mondta. Kifejtette, az oltópontokon ennek ellenére lesz elég orvos. A vakcinák kapcsán elmondta, 17 millió adag van lekötve

a lekötésben erősek vagyunk, ha lekötéssel lehetne oltani, túl is lennénk már az egészen.

Jövő héten fog sorrakerülni, ő a kínai vakcinát fogja megkapni. Folyamatosan jönnek a vakcinák, úgy kell számolni, hogy a 2,6 millió regisztrált húsvétra meg fogja kapni legalább az első oltását.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A korlátozások meghosszabbítása kapcsán elmondta, egyik szemünk sír, a másik nevet, hiszen egyfelől van vakcina, lehet gondolkodni a nyitáson, másfelől viszont 2-3 hétig egyre romlik a helyzet. Vannak olyan javaslatok, hogy kell-e szigorÍtani:

a következő napokban fog eldőlni, hogy kell-e szigorítani, vagy sem

- mondta, megjegyezve, hogy a határokon mindenképp szigorítani kell a mutációk miatt. Az Európán kívüli üzleti utazásokat radikálisan csökkenteni kell.

Címkék:
biztosítás, járvány, orbán viktor, kossuth rádió, orbán kossuth rádió,