Pelé: Remélem még játszunk együtt az égben - meghalt Diego Maradona

Pénzcentrum2020. november 25. 20:40

Hatvan éves korában elhunyt Diego Maradona. A legendás futballistának agyvérzése volt, végül szívrohamot kapott. Az egész sportvilágot megrázta a halála.

Hatvan éves korában meghalt Diego Armando Maradona, a sportág történetének egyik legjobb futballistája. Novemberben agyvérzéssel került kórházba, meg kellett műteni. Problémái voltak a szívével és érrendszerével is. Nyolc nappal agyműtétje után kiengedték, és idősebb lányához közeli házában folytatta a felépülését. A család a BBC-nek megerősítette, hogy Maradonának szívinfarktusa volt.

Halála az egész sportvilágot megrázta, a futball másik legendája, a 80 éves Pelé a Titteren így búcsúzott:

Elvesztettem egy remek barátot, és a világ pedig elvesztett egy legendát. Isten adjon erőt a családnak. Remélem, egyszer még játszunk együtt az égben.
{{EMBED:https://twitter.com/Pele/status/1331649438570442754?ref_src=twsrc%5Etfw}}

Egykori klubja, a Napoli, szintén a Twitter-oldalán azt írta, "Keressük a szavakat, de mégis hogyan lehetne leírni ezt a fájdalmat? Ez most a könnyek ideje."

Lionel Messi, az argentin válogatott csapatkapitánya játszott is Maradona irányítása alatt, a 2010-es VB-n ugyanis a legendás játékos vezette a nemzeti csapatot.

Szomorú nap ez minden argentin ember, és a futball számára. Elhagyott minket, de nem távozik, mert Diego örök! Minden gyönyörű pillanatot megőrzök, amelyet vele tölthettem. Részvétem családjának és barátainak. Nyugodj békében!

- üzente a világklasszis.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Maradona, és az argentin válogatott legnagyobb hazai rajongója, Ganxsta Zolee is megrendült:

Isten veled, Mester, találkozunk odaát! Faterral igyatok meg valamit!

- írta Facebook-posztjában, ahol a Maradona című számukkal búcsúzott a legendától.

Fotó: Diego Maradona Facebook

Címkék:
biztosítás, gyász, futball, sportág, agyműtét,