A legjobb házigyógyszer a légúti megbetegedésekre: mindenképp legyen belőle otthon

HelloVidék2020. november 4. 08:15

Közel 4 évtizeddel ezelőtt édesapja kezdett el méhészettel foglalkozni, majd az idők folyamán családi vállalkozássá nőtte ki magát az Ezercsepp Méhészet. Vándorméhészetként az ország különböző pontjaira utaznak begyűjteni méhcsaládjaikkal a nektárt, mellette pedig egész évben értékesítik mézkülönlegességeiket. A HelloVidék megkereste Vízvári Renátát, hogy segítsen válaszaival, hogyan kell elképzelni egy méhész egész éves munkáját és a jelenlegi időkben milyen nehézségekkel néz szembe az ágazat.

Megemelkedett a méz iránti kereslet a gyógyászati hatása miatt, a náthás megbetegedések kezelésében - mondta Vízvári Renáta.

Az emberek elkezdtek jobban odafigyelni az egészségükre. Alapvetően a méz árát és a piacot nem befolyásolta a Covid. Talán a kényszerített bezárkózás hozadéka, de mindenki csökkentette az ökológiai lábnyomát és szívesebben vásárolnak hazai termelőtől. Egy generációváltás folytatódik most és megfigyelhető, hogy sokkal jobban a természetközeliség kerül fókuszba a vásárlóknál

- fejtette ki a méhész. A HelloVidék interjújából az is kiderül, hogy érdemes lenne-e méhészettel foglalkozni akkor is, ha nem lennének ágazati támogatások.

Címkék:
biztosítás, méz, hellovidék, ökológiai lábnyom,