Csalók élnek vissza a magyar nagybank nevével: nehogy rákattints, lenullázzák a számlád

Pénzcentrum2020. szeptember 24. 14:17

Adathalászok pályáznak a K&H ügyfeleinek adataira: elég tört magyarsággal íródott levélben adják ki magukat a magyar banknak, arra kérik a címzettet, "frissítse fiókját", különben felfüggesztik azt.

Egy elég tört magyarsággal íródott levél jutott el a Pénzcentrum szerkesztőségébe: ebben a K&H Bank nevében arra kérik a címzettet, hogy frissítse fiókját, különben felfüggesztik azt.

Egy K&H-s e-mail címre megtévesztésig hasonlító címről jött a levél, ám szinte biztos, hogy nem ők állnak az üzenet mögött. Egyébként a link, ami látszólag a bank felületére mutat, valami teljesen más oldalra visz, ahogy alább látható - saját eszközeink biztonsága érdekében inkább nem kattintottunk rá. Ti se tegyétek!

Az ügyben megkerestük a K&H sajtóosztályát, akik azt írták a Pénzcentrumnak, hogy a jelzett levél egy folyamatban lévő adathalászati kampány része, a Bank megtette a szükséges intézkedéseket a támadás elhárítása érdekében. A jelzett levél hamisan állítja azt magáról, hogy a Bank küldte. A Bank a K&H e-bank bejelentkező oldalán üzenetben hívja fel Ügyfelei figyelmét az adathalászatra, valamint a https://www.kh.hu/adathalaszat honlapon ad részletes tájékoztatást az adathalászattal kapcsolatos tudnivalókról - írták majd hozzátették:

Hangsúlyozzuk, hogy a K&H Bank sosem kéri Ügyfeleit, hogy e-mail formájában ügyfélazonosítókat adjanak meg, vagy az e-mailből egy linkre kattintva lépjenek be a K&H e-bankba.
Címkék:
netbank, csalók, adathalászat,