Karanténban a színészlegenda: több előadását le kellett mondania

Blikk2020. szeptember 14. 11:35

Aggodalom söpört végig a színészvilágon vasárnap, ugyanis a sajtó információi szerint ugyanis hatósági karanténba került Kern András. Az ijedelem érthető, hiszen amellett, hogy a Kossuth-díjas művész a veszélyeztetett korban van, egy nyolc évvel ezelőtti nagyon súlyos betegsége miatt is sokkal jobban kell vigyáznia, hogy nehogy elkapja a koronavírust.

Kern András karanténja miatt elmarad Hernádi Judittal közös darabja is, a Valódi hamisítvány - írja a Blikk. "Sajnos való igaz, Andris került karanténba, mert kapcsolatba került egy covidos beteggel. Nem örülök ennek, hiszen nem jött jól, de ennek ellenére nagyon felelős döntésnek tartom, hogy le lettek mondva ezek az előadások, hiszen csak így akadályozható meg, hogy az egész színházi világban elterjedjen a betegség" - erősítette meg az Orlai Produkció vezetője, Orlai Tibor.

A lap úgy tudja, Kern András a Vígszínházhoz tartozó Pesti Színházban próbált az utóbbi időben, ahol a múlt héten találtak egy Covid-pozitív munkatársat, ami alaposan felforgatta több másik színház életét is. 

A színházi évad kezdete óta több magyar és vidéki színházban is találtak koronavírusos beteget. A fővárosban a Thália, az Átrium, a Budapesti Operettszínház és Vígszínház volt eddig érintett, vidéken pedig a debreceni Csokonai Színházban és a székesfehérvári Vörösmartyban találtak covidost. A magyar hírességek közül eddig Vajna Tímea, Gáspár László, Hódi Pamela, Barta Sylvia és Nagy László vallotta be: elkapta a betegséget.

Címkék:
színész, színház, vajna tímea, korona, covid,