Egy óbudai óvodában is megjelent a koronavírus: 70 gyerek is érintett lehet

Pénzcentrum2020. augusztus 30. 15:35

Az Óbudai Százszorszép Óvoda három dolgozójának koronavírustesztje lett pozitív, ők haladéktalanul hatósági házi karanténba vonultak. Az intézmény közel összes munkatársa - mivel a szeptemberi évkezdésre készültek teljes létszámban - érintett lehet, emellett körülbelül 70 gyerek, akik augusztus utolsó két hetében jártak az óvodába - tette közzé az önkormányzat a honlapján.

Az Óbudai Százszorszép Óvoda három dolgozójának koronavírustesztje lett pozitív, ők haladéktalanul hatósági házi karanténba vonultak. Az intézmény közel összes munkatársa - mivel a szeptemberi évkezdésre készültek teljes létszámban - érintett lehet, emellett körülbelül 70 gyerek, akik augusztus utolsó két hetében jártak az óvodában.

Pénzre van szükséged az iskolakezdéshez? Válogass a kedvezményes személyi kölcsönök között a Pénzcentrum kalkulátorában!

A két tagintézménnyel működő óvoda három, igazoltan koronavírus-fertőzött pedagógusa bár jelenleg is tünetmentes, a járványügyi hatóságok azonnali értesítését követően megkezdődött az érintettek (dolgozók, szülők és gondozók) tájékoztatása. A Bilingual Angol-Magyar Kétnyelvű Programmal együttműködő óvoda pedagógusai a program által biztosított szűrést követően értesültek tesztjeik pozitív eredményéről egy másik településen dolgozó pedagógus mérési eljárását és igazolt koronavírus-fertőzését követően.


"A kerületi operatív törzs ülését haladéktalanul összehívtam reggelre - mondta el dr. Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere -, ahol döntés született a szükséges intézkedésekről. A jogszabályoknak megfelelően az érintett szerveket tájékoztattam. Jelenleg várjuk a további intézkedésekre vonatkozó információkat."

Dr. Kiss László megerősítette: a járványügyi szakemberek minden szükséges intézkedést megkezdtek kerületünkben, valamint elrendelte az intézmény épületének és udvarának teljes körű fertőtlenítését.

Címkék:
biztosítás, otthon, járvány, vírus,