Rémisztő bejelentést tett Zacher Gábor: ez orosz rulett, nagyon rossz vége lesz

Pénzcentrum2020. augusztus 13. 16:16

Zacher Gábor szerint napjaink dizájnerdrog-használata olyan, mint az orosz rulett. A szakember szerint nagyon is fontos beszélni erről a témáról.

Zacher Gábor szerint a "bika" nevű gyilkos dizájnerdrog kapcsán elmondta, hogy ebben az évben például harminc-egynéhány új anyag jelent meg a hazai piacon. A toxikológus emlékeztetett arra, hogy pár évvel ezelőtt volt az “ördög lehelete" nevű anyag, ami 7 embert ölt meg 3-4 nap alatt.

A szakember elmondta, azért  fontos az újfajta szerről beszélni, mert nagyon intenzív hatású, és gyorsan jelentkeznek a tünetek. Megosztotta a saját tapasztalatát is: másfél héttel ezelőtt, mentőzés közben találkozott egy olyan esettel, ahol egy 30 éves ember elszívta ezt a szert, egyből görcsroham, szívleállás jelentkezett, mire kiértek, már semmit nem tudtak csinálni vele - írja az ATV. 

Zacher szerint ezek a szerhasználók, akik ilyen drogokat szívnak, azzal sincsenek teljesen tisztában, miért halnak meg tőle, hiszen van olyan, hogy egyszerre szívják, az egyik meghal, a másik életben marad. 

Pontosan ezért napjaink dizájnerdrog-használata, olyan mint az orosz rulett

- jelentette ki Zacher Gábor.

Címkék:
biztosítás, pénzcentrum.hu, drog, zacher, zacher gábor, toxikológus,