Építkezésen csapott fel a tűz Angyalföldön: kimentették a darukezelőt

Pénzcentrum2019. szeptember 12. 17:30

Hétemeletes ház tetőszerkezete gyulladt ki Angyalföldön, az Árpád híd közelében, csütörtök délután, sűrű füstbe borítva Budapest környező részeit. A tűzoltóknak végül sikerült megfékezni a lángokat, sérülés nem történt. A levegőbe nem jutott egészségre ártalmas anyag.

Egy hétemeletes ház tetőszerkezete gyulladt ki a XIII. kerületi Gidófalvy Lajos utcában, az Árpád híd közelében. A füstöt már az agglomerációból is látni lehetett olvasónk szerint, aki kb. a helyszíntől 30 kilométerről írt nekünk. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság nem sokkal fél hat előtt a Pénzcentrum kérdésére közölte, hogy sikerült eloltani a tetőt, ami mintegy ezer négyzetméteren lángolt Angyalföldön.

A tájékoztatás szerint az épületből mindenki épségben kijutott, nem sérült meg senki. A lángoló tető közelében álló toronydaru kezelőjét a tűzoltók légzőmaszkban hozták le a szerkezetről, neki sem esett komoly baja.

A helyszínre érkezett a katasztrófavédők mobil laboratoriuma is, amely megállapította, hogy nem került egészségre ártalmas anyag a levegőbe, így a környező utcák lakói is biztonságban vannak - tudatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A tűzről készült fotóinkat ebben a cikkben találod!

Frissítés: Idő közben kiderült, hogy a Cordia egyik projektjén keletkezett a tűz. A vállalat közölte, a XIII. kerületben épülő Young City második ütem D épületének felső szintjén a szigetelés az alvállalkozó szigetelési munkálatai közben kigyulladt. A Cordia mindenben együttműködik a hatóságokkal - írták.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

2. Frissítés: Később a az építkezés generálkivitelezője, a Pedrano Construction ügyvezető igazgatója is megszólalt. Csikós Miklós a Pénzcentrumnak elmondta: "Alvállalkozóink munkatársai az angyalföldi épületegyüttes egyik tömbjén dolgoztak, a tető szigetelési munkálatai közben a tető lángra kapott, a szigetelőanyag nagy füsttel égett. Személyi sérülés nem történt, a tűz nem terjedt tovább, az eset az építkezés többi ütemére nincs kihatással. A kiérkező tűzoltók gyorsan eloltották a tüzet, a tűzszakértői vizsgálat folyik, a kárfelmérést követően azonnal megkezdjük a hibák javítását."

Címkék:
utazás, Budapest, katasztrófa, pest, tűz, bp, füst, tűz budapest, kigyulladt,