Veszély a magyar utakon: L. L. Junior kisfia az újabb áldozat

Pénzcentrum2019. szeptember 1. 12:01

Szombat este halálos gázolás történt Zuglóban, melynek áldozata az ismert, magyar énekes L. L. Junior 3 éves kisfia. A tragédia körülményeit természetesen még vizsgálja a hatóság, amellett azonban nem szabad szó nélkül elmenni, hogy a hivatalos statisztikák szerint az Európai Unióban Magyarországnak van a 6. leghalálosabb úthálozata, a halálos kimenetelű közúti balesetek száma alapján.

Halálos kimenetelű gázolás történt szombat este Zuglóban, amiben egy kisgyermek az életét vesztette. A tragédiában L.L. Junior, ismert magyar énekes három éves kisfia hunyt el - értesült a Blikk. A baleset a Vezér utca és a Füredi utca kereszteződésénél történt, a lap úgy tudja, hogy a gyerek kiszaladt az autó elé.

Halálos magyar utak

Bár baleset, váratlan tragédia bármikor történhet, ahhoz hogy ez sorozatos legyen, más összetevőknek is közre kell játszaniuk, mint a puszta véletlennek. Augusztus elején a Pénzcentrumon megírtuk, hogy Magyarországon 2018-ban 1 millió lakosra 64 közúti balesetes haláleset jutott. Ezzel az Európai Unió 6. leghalálosabb úthálózata lett a miénk. A halálesetek száma ráadásul az EU-átlagtól 15-el több volt. 

Loading...

Az EU-s lista pozitív végén egyébként az Egyesült Királyság végzett, ott ugyanis 1 millió lakosra csupán 28 közúti balesetből származó haláleset jutott, de ettől a számtól nem sokkal maradt el Dánia, Írország, Hollandia és Svédország sem, sorrendben 31, 31-31, illetve 32 halálesettel. Mindez azt is jelenti, hogy arányaiban, a halálestek számát alapul véve.

Döbbenetes, de Magyarországon több mint kétszer annyi (2,3-szor) ember leli halálát közúti balesetekben, mint a legbiztonságosabb EU-s országban.

(Címlapkép: MTI/Mihádák Zoltán)
Címkék:
biztosítás, pénzcentrum.hu, utazás, közúti baleset, halálos baleset,