Veszélyben a K&H ügyfelei: itt a csalók új módszere

Pénzcentrum2018. november 21. 14:30

Újabb adathalász levélre bukkantunk levelezőrendszerünkben. Ezúttal a csalók a K&H ügyfeleit célozták meg, az ő adataikra pályáznák. Áloldaluk pedig szinte pontos mása a bank által használt online felületnek.

Újabb adathalász levélre bukkantunk a szerkesztőségi levelezésben. A csalók ezúttal a K&H ügyfeleire pályáznak, tőlük akarnak egy álbejelentkezést követően adatokat kicsalni.  Így néz ki az állevél:

A csalók által megírt szövegben nincsenek égbekiáltó hibák, mégis néhány olvasás is elég lehet rá, hogy érezzük valami nem stimmel. Senki ne kattintson tehát a "BEJELENTKEZÉS ITT"-re vagy ha már mégis kattintott, semmiképp ne adjon meg további adatokat saját fiókjáról, magáról, bankszámláiról. Mutatunk egy képet a valóságos banki felülethez szinte megszólalásig hasonlító áloldalról is:

Korábban természetesen már érte hasonló támadás a bank ügyfeleit. Így az akkori banki útmutatásokat alapul véve a legfontosabb tételek tehát:

  • A K&H Bank sosem kéri email formájában Ügyfeleit, hogy onnan egy linkre kattintva lépjenek be a K&H e-bankba.
  • Amennyiben Ön ilyen emailt kapott és az abban megadott linkre kattintott, kérjük, hogy a kh.hu weboldalról nyissa meg újra a K&H ebankot és változtassa meg jelszavát
  • Amennyiben a belépés nem sikerülne, vegye fel a kapcsolatot velünk a bank@kh.hu email címen vagy a K&H Telecenteren keresztül +36/1/20/30/70 335 33 55.
  • A fentiek miatt, fokozott figyelemmel lépjen be a K&H e-bank szolgáltatásba!
Címkék:
biztosítás, pénzcentrum.hu, csalás, K&H, bank, adathalászat,