Veronai busztragédia: pert terveznek az áldozatok szülei

Blikk2018. július 9. 09:32

Bár Olaszországban a vádlottak padjára kerülnek a baleset lehetséges felelősei - öt olasz mérnök és a magyar buszvezető -, az itthoni hatóságok mégsem indítottak eddig hivatalból eljárást a buszt üzemeltető cég ellen. Az áldozatok szülei ezért úgy döntöttek, ha a magyar hatóságok nem lépnek, ők tesznek majd feljelentést.

Krizsány László, aki egyetlen lányát, Flórát veszítette el a tavaly januári, veronai buszbalesetben, nemrég hivatalosan is kézhez kapta az igazságügyi szakértői véleményeket. Megdöbbent az eredmény hallatán - írja a Blikk.

Egy szülő sem úgy engedi el a gyerekét iskolai kirándulásra, hogy a busz alá fekve nézegeti, rendben van-e minden. Felszállni sem engedtük volna őket, ha tudjuk, hogy "ketyegő bombán" ülnek! Az már biztos, hogy a busz sofőrje és a fuvarozó cég vezetője mindenről tudott

- mondta a lapnak. Azt mondja, már a busz honosítási vizsgájánál is kozmetikázták, meghamisították az adatokat, hogy a jármű külföldi utakra is mehessen. Egy szerelő azt vallotta, hogy hosszú ideje folyt az illegális üzemanyagtartályok beépítése. A vegyész műszaki igazságügyi szakvéleményben az olvasható valaki vallomásából, hogy egy pót-üzemanyagtartály már be volt szerelve a busz csomagterébe, a merevítő oszlopokhoz lett rögzítve.

Az áldozatok rokonai nem értik, hogy a halálbusz üzemeltetője hogyan szállíthat továbbra is utasokat.

Ha az ügyészség vagy más hatóság a nyomozati anyag alapján nem tesz feljelentést a cég ellen, akkor mi tesszük meg a gyermekeinkért

- mondta Krizsány László.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Tavaly januárban 17-en vesztették életüket a Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulóinak veronai buszbalesetében.

Címlapkép: Marjai János / MTI

Címkék:
biztosítás, utazás, per, karambol, áldozat, buszbaleset, veronai buszbaleset,