Fellélegezhetnek a hitelkárosultak: jöhet a legújabb mentőcsomag?

Pénzcentrum2017. november 7. 10:01

A kilakoltatási moratórium meghosszabbítása a következő fél évben alkalmat teremthet az úgynevezett elsétálási jog hazai bevezetésére - írja a Magyar Idők.

Ahogy arról a Pénzcentrum is beszámolt, a közelmúltban döntés született a kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról. Így az új szabályozás szerint november 15-től április végéig tilos lesz a lakások kiürítése.

Összességében több száz kilakoltatást kell elhalasztani az új rendelkezés miatt

- mondta a lapnak Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke. Aki hozzátette, hogy a változás haladékot az adósoknak, azonban legkésőbb a moratórium után, a szabályosan elárverezett ingatlanokat át kell adni.

Többször előfordult azonban, hogy bár az adós mindent megtett devizahitelének visszafizetésért, mégsem tudta elkerülni a kilakoltatást. Sőt voltak olyanok is, akiknek még azután is milliós tartozásuk maradt, miután minden érdemi vagyonukat a hiteltörlesztésre fordították.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az ilyen esetekre igazságos megoldást jelenthetne az elsétálási jog hazai bevezetése

- jegyezte meg a végrehajtók vezetője.Ennek a módszernek a lényege, hogy ha az adós minden érdemi vagyontárgyát értékesítik, akkor az érintett - bizonyos feltételekkel - mentesül az esetleg fennmaradó tartozás megfizetése alól. Schadl György szerint a megoldás idehaza azonban csak akkor működhetne, ha szigorú kitételek érvényesülnének.

Címkék:
biztosítás, pénzcentrum.hu, devizahitel, kilakoltatás, kilakoltatási moratórium, devizahitel károsult, árverezett ingatlan,