Veronai buszbaleset: ennyi kártérítést kaptak a rokonok

24.hu2017. május 24. 09:30

A 24.hu információi szerint a veronai busztragédiában érintett biztosítótársaság a következő ajánlatot tette a hozzátartozóknak: "egy elveszített gyermek után a család szülőként hatmillió, testvérenként hárommillió, nagyszülőként pedig egy millió forintot kap". A szülők szerint azonban az összeg méltatlan, így a kártérítést nem fogadják el.

A cikkben emlékeztetnek, nem sokkal a tragédia után kormányszinten egyeztettek arról, hogy a hozzátartozóknak minél hamarabb, családonként kell egy nagyobb összeget kiutalni.

A biztosító a tragédia után néhány héttel előleg gyanánt átutalt egymillió forintot a károsultaknak, míg az általuk, a szülők szerint egyoldalúan, felajánlott összeget májusban, a múlt héten küldték meg.

Az egyoldalúan felajánlott, és elutalt összeggel kapcsolatban Szendrei Mónika, aki a lányát veszítette el a balesetben, elmondta:

Először a Groupama megajánlott a családok kárpótlására egy összeget. Ez azonban méltatlan volt, ezért a szülők ezt nem fogadták el.

A hírportál kereste a társaságot az ügyben, ott azt mondták, néhány napon belül közleményt adnak ki.

A szülőket továbbá az is zavarja, hogy alig kapnak tájékoztatást a fejleményekről.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
a külügy nem tartja a kapcsolatot a családokkal, még azt sem árulják el, miért nem zárult le a nyomozás. Történt egy tragédia, havonta egyszer azért tájékoztathatnák a hozzátartozókat. Legalább azt árulnák el, hogy miért húzódik az ügy, és körülbelül mennyi ideig

- fogalmazta meg a szülők panaszait Szendrei Mónika.

A hírportál megkeresésére a minisztérium elárulta:

Nincs olyan hivatalos információnk, írásos tájékoztatásunk, hogy az olasz ügyészség vizsgálata lezárult volna. Az olasz nyomozó hatóság nem kommunikál a magyar főkonzulátussal. Ők, a jogsegély alapján, az őket megkereső Kecskeméti Ügyészséget fogják tájékoztatni a vizsgálati eredményről. A magyar konzuli szolgálat mindent megtesz, kapcsolatban áll az olasz hatóságokkal, telefonon és levélben is többször fordultunk a veronai ügyészséghez, felajánlva közvetítő és egyéb segítségünket, minden eszközzel próbáltuk és próbáljuk sürgetni őket.

Címkék:
biztosítás, groupama, kártérítés, tragédia, veronai buszbaleset,