Nem volt fent a téli gumi? Milliókat fizethetsz a saját biztosítódnak

Pénzcentrum/InfoRádió2017. január 18. 10:02

A téli gumi hiánya miatt a saját biztosítónk is követelheti rajtunk az általunk okozott kárt. A kgfb-törvény januári változása miatt még 5 milliót is fizethetünk, ha ittasan okozunk balesetet - írja az Inforádió.

Ha a helyszínelés, a rendőri intézkedés vagy egy későbbi szakértői szemle azt állapítja meg, hogy a gumi túlságosan kopott volt, vagy a nagy hideg miatt alkalmatlan volt a szabályos közlekedésre, akkor hiába tartottuk be a KRESZ által előírt sebességkorlátozást, hiába tartottunk be minden más közlekedési szabályt, a biztosító megtagadhatja a kár kifizetését a casco biztosítás esetében - mondta Németh Péter, a CLB Független Biztosítási Alkusz értékesítési igazgatója.

Nemcsak a casconál lehetünk bajban. Ha balesetet okozunk, a kötelező után fizet a biztosító, azonban későbbiekben ezt behajthatja rajtunk.

Lényeges, hogy január 1-től változott a törvény, így ha alkoholos vagy egyéb befolyásoltság alatt okozunk balesetet, akkor a biztosító 5 millió forintig behajthatja rajtunk az okozott kárt.
Címkék:
biztosítás, utazás, KGFB, casco, büntetés, téli gumi, téligumi,