Magyar katonák: létbizonytalanságban a hősi halottak családjai

Pénzcentrum2016. július 4. 09:35

A magas éves díjra hivakozva négy évvel ezelőtt a Honvédelmi Minisztérium felmondta a katonákra kötött élet- és balaesetbiztosítást, és azóta sem kötött újat. Ha egy katonát baleset ér, akkor a miniszteren múlik, hogy mekkora összegű kártérítésre vagy kárenyhítésre lesz jogosult ő vagy családja - írja a Magyar Idők.

Hende Csaba minisztersége idején, négy éve megszüntették a magyar katonákra kötött baleset- és életbiztosítást, mert annak irreálisan magasnak tartotta a minisztérium a díját.

A régi rendszerben szolgálatteljesítés közben bekövetkezett halál esetén a biztosító öt millió forintot fizetett az elhunyt katona családjának, és ezt szokás szerint további öt millió forinttal egészítette ki a minisztérium.

A jelenlegi szabályozás szabad kezet ad a miniszternek abban a tekintetben, hogy mekkora kártérítést vagy kárenyhítést fizet egy elhunyt katona családjának. Simicskó István a múlt héten elhunyt katonák esetében családonként több mint tízmillió forint kifizetésére tesz majd javaslatot.

Címkék:
biztosítás, élet, baleset, katona, honvédség, halál, minisztérium, tűzszerész, honvédelmi minisztérium, hende csaba,