Na, ezzel akár felezhetjük az autónk biztosítási díját

Pénzcentrum2015. július 23. 12:01

A Pénzcentrum korábban már írt a használatalapú casco biztosításokról. Akkor ez a konstrukció csak a Posta biztosítónál volt elérhető, mostanra viszont már az Aegon hasonló megoldása is elérhető az autósoknak.

Gyökeres változásokat hozhat a magyarországi biztosítási piacon az Aegon Magyarország most bevezetett, smartCASCO nevű terméke.

A konstrukció lényege, hogy az ügyfél - egy mobiltelefonos alkalmazás és az előre feltöltött (pre-paid) egyenlege segítségével - annak alapján fizet a biztosításért, hogy éppen milyen szolgáltatásokat vesz igénybe, és ezzel jelentős költségmegtakarítást is elérhet.

A Posta biztosító termékénél egy plusz (kb. 8 ezer forintért beszerezhető) berendezésre volt szükség, míg az Aegon biztosításához szükséges adatokat az okostelefonunk küldi el a biztosítónak. További különbség, hogy míg a Posta terméke folyamatos védelmet biztosít, addig az Aegon cascojánál nekünk kell bekapcsolni a szolgáltatást, amikor a volán mögé ülünk, így amíg az autónkat nem használjuk, jóval alacsonyabb díjat fizethetünk.

A Posta telefonos alkalmazásához hasonlóan a kiegészítő szolgáltatások széles köre választható itt is, valamint ezek szükség szerint be- és kikapcsolhatók: ha poggyászbiztosítást, vagy kisállat biztosítást is szeretne az ügyfél, azt nem szükséges a szerződés teljes tartamára igénybe venni, hanem elég csak akkor bekapcsolnia, amikor arra ténylegesen igényt tart. Mindemellett az alkalmazás segítségével az ügyfél pontosan nyomon követheti, hogy mennyit közlekedett az autóval.

Ennyit spórolhatunk a használat alapú casco-val

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A használat alapú casco révén egyébként komoly költségmegtakarítást is el lehet érni: a modellszámítások azt mutatják, hogy a konstrukcióval elért árelőny akár több mint 50 százalékos is lehet a piacon elérhető standard változatokhoz képest. Egy Budapesten használt, öt éves, 1.4-es, benzines Opel Astránál - heti 4 óra vezetést feltételezve - 10 százalékos, minimum 50 ezer forintos önrész mellett 53 357 forint a smartCASCO díja egy éves időtartamra számolva, miközben az összehasonlító oldalak kalkulációi alapján a standard konstrukciók díja évi 90 ezer forinttól indul. Hasonló paramétereket feltételezve egy révfülöpi telephelyű, nyolc éves Skoda Octavia smartCasco díja pedig 30 ezer forint alatti - szintén egy éves időtartammal számolva -, miközben a klasszikus konstrukciónál 50 ezer forint körül érhető el a legkedvezőbb ajánlat.

Címkék:
biztosítás, casco, kisállat biztosítás,