Csúnya baleset egy pesti Lidl-ben: tízmillióra perlik a boltot

Pénzcentrum2015. június 26. 10:01

Külföldön nem ritkák a furcsa kártérítési igények, Magyarországon viszont nem minden nap hallunk olyat, hogy valaki egy áruházat perelne egy ott elszenvedett baleset miatt.

Furcsa baleset érte Baski Attiláné Évát az egyik budapesti Lidl üzletben - írja a Bors.

Tavaly októberben az akciós újságospolchoz akart menni, de a fémszőnyeg fel volt gyűrődve. Mivel a bevásárlókocsit maga előtt tolta, nem vette észre, így elesett benne.

Elveszthettem az eszméletemet is néhány pillanatra, mert nem emlékszem, ezután mi történt. Csak arra, hogy ott fekszem, és nagyon fáj a lábam. A mentők negyven perc múlva érkeztek meg. Addig a fejem mellett tolták el a kocsikat a vevők

 - mondta Éva.

Kórházba került, a sípcsontja és a bokája is összetört. Megműtötték: a lábszárába egy harminccentis fémrudat ültettek be. Három hónapig járóképtelen volt, a botot azóta sem tudta eldobni. Azt állítja: az orvosok szerint a bokáját sohasem lehet rendbe hozni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A rehabilitáció és a kezelések rengeteg költséggel jártak. Éváék összesen 14 millió forintos kárigénnyel léptek fel a Lidl-lel szemben. Ebből 1,4 millió a felépülési időre, 6 millió forint nem vagyoni kárigény, vagyis sérelmi díj, a többi havi 60 ezres életjáradék, amit egy összegben kértünk. A cég 4 millió forintot ajánlott, mely jogelismerésnek nem minôsül, és kizárólagosan egyezségkötés esetére vállalták megfizetni. Mi lementünk 9,5 millióra. Ezután a Lidl további egyeztetéstől elzárkózott, a peres utat javasolták

 - mondta a lapnak ügyvédjük, Sipos Balázs.

Címkék:
biztosítás, baleset, lidl,