A fél országra kiadták a figyelmeztetést az időjárás miatt

MTI2014. július 6. 14:30

A tartós hőség miatt további három megyére adott ki narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést vasárnap a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megye, valamint Budapest területén van érvényben a másodfokú figyelmeztetés. Ezeken a területeken a napi középhőmérséklet tartósan 25 Celsius-fok felett alakulhat.

Az előrejelzés szerint a napsütés mellett északon és keleten várható erőteljesebb gomolyfelhő-képződés. A déli, kora délutáni óráktól ismét záporok, zivatarok alakulnak ki, legkisebb eséllyel a Dunántúl délnyugati, nyugati részén. Gyenge marad a légmozgás, a szél csak zivatarok környezetében erősödhet meg. A hőmérséklet napközben 29-33 Celsius-fok között, késő este 23 fok körül alakul.

A Balaton vize Siófoknál, a Velencei-tó Agárdnál egyaránt 23 fokos.

A meteorológiai szolgálat arra is felhívta a figyelmet, hogy vasárnap is nagyon erős - akár 7,6-os értéket elérő - UV-B sugárzás várható. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A meteorológiai szolgálat azt kéri, hogy mindenki fokozottan védekezzen a leégés ellen. Mindenképpen javasolt a vállakat takaró ruházat, szalmakalap, fényvédő krém használata. Aki teheti, délelőtt 11 és délután 3 óra között ne tartózkodjon a napon.

Címkék:
biztosítás, időjárás, kánikula, hőség,