Videón a nyugdíjasok vámszedői: ismét lecsaptak

Pénzcentrum2013. november 9. 16:04

Trükkös tolvajok jártak egy idős férfinál Tatabányán. A rendőrség által közzétett videón szereplő két férfi és egy nő az áramszolgáltató munkatársának adta ki magát.

Az E.ON munkatársának adta ki magát az a két férfi és nőtársuk, aki 2013. október 15-én délelőtt csengetett be a sértetthez.

A bácsi eleinte óvatos volt. Igazolványt kért a gyanúsítottaktól, akik mutattak is valami ahhoz hasonlót. Közölték, bár nem hívták őket, azért jöttek, hogy ellenőrizzék a lakásban lévő konnektorokat és a villanyórát. Azt is mondták a bácsinak, hogy túlfizetése van, melyet helyben rendeznének, ha vissza tudna adni a 20 ezer forintosból. A bácsi beengedte őket és a házban az idegenek szeme láttára elővette spórolt pénzét.

A két férfi a sértettet és feleségét a lakás két különböző pontjába csalta, a nő pedig a konyhában maradva eltulajdonította a pénzt. Miután elmentek, az idős férfi észrevette, hogy eltűntek az értékei, értesítette a rendőrséget.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen elkövetők ellen és egyben a lakosság segítségét kéri a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyek azonosításában.

Milyen trükkökkel verik át a gyanútlan nyugdíjasokat? KATTINTS!

Címkék:
biztosítás, nyugdij, csaló,