Vadásznak a magyar nyugdíjasok pénzére - a 37. hét hírei

Pénzcentrum2013. szeptember 15. 18:30

Ezek a 37. hét legfontosabb, legérdekesebb hírei a Pénzcentrum.hu-n. A teljes hír elolvasásához kattints a címekre.

Vadásznak a magyar nyugdíjasok pénzére: újabb trükkök
Ismét figyelmeztetnünk kell olvasóinkat: újabb, a nyugdíjasokat célzó csalásról, trükkös lopásról érkeztek hírek. A jelek szerint a bűnözők eszköztára kifogyhatatlan. Mutatjuk, mire kell figyelni.

Itt vannak az újabb ötletek: mi lehet még ingyenes Magyarországon?

Havi 2 ingyenes utalást ígér a kormány a rászoruló családoknak, de ezzel valószínűleg a bankolás teljes költsége nem fog csökkenni, csak mi érezhetjük magunkat egy kicsit újra a bankkártyák előtti világban. Mi legyen még ingyen, szavazz te is!

Figyelem! Szeptember 20-án pénz tűnhet el a számládról
Az Unicredit ügyfeleinek számlájáról akár nagyobb összeg is eltűnhet szeptember 20-án, pontosan az első negyedévben már befizetett tranzakciós illeték 52 százalékát emeli le ekkor a bank a vállalati ügyfelek számlájáról. Bár ez nem biztos, hogy jogszerű.

Távfűtéses lakásban laksz? Erre jobb, ha felkészülsz!
Itt az ősz, egyre hűvösebb az idő, így hamarosan indul a fűtsi szezon. Bár szeptemberbe lépve az összes fogyasztónak számba kell vennie a fűtés indításával kapcsolatos teendőket, a távfűtéses lakások tulajdonosainak helyzete viszont speciális. A távhőszolgáltatás indításával összefüggő feladatokról a Főtáv Zrt. szakembereit kérdeztük. Interjú

Átverős hirdetések: nem tudunk ellenállni az ingyenenergiának?
Az egyre növekvő közüzemi díjak, illetve a klímaválság egyre inkább az energiatudatos épületek irányába tereli a lakosságot. Ennek folyományaként pedig az ingatlanhirdetések között elkezdtek megjelenni hazánkban is a passzív épületek. Jókora probléma tárul viszont elénk, ha egyesével vesszük szemügyre a hirdetéseket.

Napelemet raknál a házra? Fontos változás az áramszolgáltatóknál!
Jelentősen bővült az engedélyeztetett inverterek köre valamennyi hazai áramszolgáltatónál - értesült a Pénzcentrum.hu. A bővítés jókora lökést adhat a napelemes rendszerek mihamarabbi térhódításának.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Bankkártyás csalássorozat a magyar éjjel-nappali láncban
Bankkártyás csalássorozatra hívják fel a vásárlók figyelmét egy budapesti éjjel-nappali hálózatban. A csalások kiszűrése érdekében, kártyás fizetés esetén mindenkitől igazolványt kérnek.

 

Címkék:
hitel, biztosítás, vásárlás, energia, lakás, áramszolgáltatók,