Műszerrel figyeli a biztosító az autós útját

Pénzcentrum2012. november 6. 14:17

Egy hazai biztosító olyan biztosítási termék kialakításán dolgozik, amely lehetővé teszi a gépjármű használattal arányos díjfizetést. Az uniós támogatással megvalósuló projekt keretében egy speciális mérőberendezésnek köszönhetően olyan casco terméket fejlesztenek ki, amellyel a díjfizetési kötelezettség egyszerűen kiszámíthatóvá válik, és a gépjármű tulajdonosa is nyomon követheti adatait.

A CIG Pannóniánál jelenleg egy olyan casco termék kifejlesztésén dolgoznak, amely lehetővé tenné, hogy az ügyfél a biztosítását a tényleges járműhasználat alapján fizesse. Az uniós támogatással megvalósuló fejlesztés azon alapszik, hogy a gépjárműbe egyszerűen beilleszthető, GPS és GSM technológiával is ellátott mérőberendezés segítségével elérhetővé válnak a gépjármű használatával kapcsolatos információk.

A technológia természetesen személyes adatok kezelése körében rendkívül körültekintően jár el. A biztosító felé csak a díjszámításhoz szükséges, összesített adatok kerülnek átadásra, a biztosító ezen adatok ismeretében határozza meg a fizetendő díjat. A gépjármű tulajdonosa pedig egy netes felületen keresztül - a megfelelő azonosítást követően - egy külön rendszeren követheti nyomon saját adatait. A berendezés használatával további értéknövelt szolgáltatások elérése válik majd lehetővé.

A fejlesztési projekt összköltsége mintegy 308 millió forint, melyhez csaknem 185 millió forint összegű támogatást nyert a konzorcium az Új Széchenyi Terv keretében.

Címkék: