Ahol a 18 ezer forintos cigivel is számolnak

Pénzcentrum2012. április 24. 18:35

Sajtóhírek szerint Új-Zélandon felmerült, hogy brutális adót vessenek ki a dohánytermékekre. Így egy doboz cigaretta 100 dollárba, azaz 18 ezer forintba is kerülhet.

A kiszivárgott hírek szerint az ország egészségügyi minisztériumában felmerült annak a lehetősége, hogy folyamatos adóemelésekkel 100 Új-zélandi dollárba, azaz a jelenlegi árfolyamon számolva 18 ezer forintba kerüljön egy doboz cigaretta 2020-ra. A munkaanyagot több szakértő is hitetlenkedve fogadta, ugyanakkor egyes vélemények szerint a jövedéki adó emelése és a dohánytermékek árának drasztikus növelése jelentheti a leghatékonyabb fegyvert a leszokásnál.

A valószínűbb forgatókönyv szerint azonban nem emelik ilyen mértékben a cigaretta árát: 2025-re 60 dollár lehet egy doboz ára.

Magyarországon legközelebb júliusban nő a dohánytermékekre kivetett adó, a mostani 11 500 forintról 11 900 forintra, illetve a kiskereskedelmi eladási ár 31 százalékára - így ezer szálanként legalább 22 300 forintot kell fizetni.

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: