Ki küldi idén a bonus-malus igazolást?

Pénzcentrum2011. november 22. 16:32

Az elmúlt években a kötelező biztosítási szezonban sok autósnak okozott bosszúságot, hogy kártörténeti igazolását nem, vagy csak későn kapta meg új biztosítója. A helyzet az idei évben ezen a téren megváltozott, szerencsére az autósoknak kedvező módon.

Az idei esztendő fontos változása, hogy biztosítóváltás esetén a bonus-malus igazolást mostmár nem az ügyfélnek kell vinnie a következő biztosítójához - hívta fel a figyelmet Szombat Tamás, a Magyar Biztosítók Szövetsége Gépjármű Tagozatának elnöke. Idéntől ugyanis gy elektronikus rendszerben a biztosítóktól függetlenül cserélődnek ki ezek az adatok.

Az új rendszer miatt az eddigieknél is jobban kell figyelni az ügyfeleknek arra, hogy pontosan beazonosíthatóak legyenek. Minden autósnak a lakcímkártyáján szereplő adatokat kell nagyon pontosan megadni. Ha valakinek például három keresztneve van, akkor azt kell közölnie, mert az elektornikus rendszer csak így lesz képes pontosan azonosítani.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: