Baleseti adó: ki fizet valójában? + video

Pénzcentrum2011. november 21. 17:02

Nem sokkal a kötelező biztosítási kampány előtt derült ki, hogy a kormány bevezetné a baleseti adót. Ennek mértéke az előzetes elképzelések szerint körülbelül 30 százalékos lenne. De vajon kinek és mikor kell ezt kifizetnie?

A baleseti adóval kapcsolatos jogszabályelőkészítés jelenleg is zajlik, a bevezetéséről szóló jogszabálytervezet parlamenti végszavazása még nem történt meg. A biztosítási szakmai is várja, hogyan dönt majd az Országgyűlés. Addig a biztosítók és a biztosítás közvetítők is egyet tehetnek: felhívják az ügyfelek figyelmét , hogy a kötelező biztosítási kampányban meghirdetett díjak nem tartalmaznak olyan adóelemet, melynek megfizetésére az autós csak később lesz köteles.

 

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

A kgfb tarifákban a baleseti adó jelenleg nincsen benne, de minden biztosító megjeleníti, hogy erre a későbbiekben majd fizetni kell bizonyos összeget - mondta Horváth Andrea az Allianz Hungária Biztosító Zrt. vezérigazgató-helyettese. Amikor a jogszabályt kihirdetik, a biztosítók tájékoztatni fogják az ügyfeleket arról, hogy mikor és milyen összegű adót kötelesek fizetni. Ha valaki decemberben az egész éves kgfb díjat befizeti, akkor januárban számítani kell arra, hogyteljesítenie kell adófizetési kötelezettségét is.

Címkék: