Milyen utasbiztosítást szeretnél? Te rakhatod össze a csomagot

Pénzcentrum2011. szeptember 28. 12:12

Egy, a magyar piacon újdonságnak számító utasbiztosítás lehetővé teszi, hogy mindenki saját magának állítsa össze az igényeinek legjobban megfelelő csomagot, ezzel pedig nemcsak hatékonyabbá, de sok esetben olcsóbbá is válik ez a szolgáltatás.

Az utasbiztosítások hazai piacán eddig egyedülálló újítással jelentkezik a Generali csoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosító (EUB) - tájékoztatta lapunkat a társaság.

A hagyományos utasbiztosításoknál az egyes elemek - egészségbiztosítás, poggyász-, jogvédelmi-, felelősségbiztosítási fedezet, asszisztencia - egy biztosítási csomagot alkotnak. Emiatt általában nincs lehetősége az ügyfeleknek a megfelelő "finomhangolásra" sem. Ha valaki például Svájcba utazik, ahol egy esetleges baleset kapcsán nagy kórházi kiadásokkal kell számolni, érthető, ha magas orvosi költség-limitet szeretne a biztosításához. Ugyanakkor, ha ugyanez az ügyfél csak kevés poggyászt visz magával, a hagyományos utasbiztosítások esetében meg kell vásárolnia egy olyan, drágább terméket, amely a poggyászra vonatkozóan is emelt szintű szolgáltatásokat tartalmaz, akkor is, ha erre semmi szüksége. Persze a fordítottja is lehetséges, amikor az adott célországban alacsonyabb orvosi költség limit is elegendő lenne, viszont egy hosszabb körutazás összes poggyászára szeretne fedezetet az utazó.

"Azt gondolom, hogy a biztosítási piacon is - akárcsak szinte minden szolgáltatási területen - egyre fontosabbá válik, hogy a lehetőségekhez képest minden egyes ügyfél személyre szabott szolgáltatást és terméket kaphasson. Az EUB a nemzetközi trendekkel lépést tartva dolgozta ki az 1+1 csomagot, amely pontosan arra ad lehetőséget, hogy minden ügyfelünk, figyelembe véve az úti célját és a nyaralási szokásait, maga választhassa ki, milyen tartalmú szolgáltatást szeretne. Ez a biztosítási forma rendkívül kedvező ár-érték arányú, így bátran ajánljuk mindenkinek, aki szeret önállóan választani az internetes felületen felkínált lehetőségek között, és előnyben részesíti a személyre szabott, takarékos megoldásokat." - mondta el Lengyel Márk, az EUB általános vezérigazgató-helyettese.

Az "1+1 Utasbiztosítás" segítségével, az online biztosításkötési felület lehetőségeit kihasználva összeállítható az a biztosítási csomag, amely az adott utazás jellemzői alapján a legmegfelelőbb. Az alapadatok megadása után az utasbiztosítás elsődleges szolgáltatása, az egészségbiztosítás jelenik meg háromféle szolgáltatási szinttel, és természetesen eltérő díjjal. Ezt követően külön választható a poggyász- és balesetbiztosítást, valamint a jogvédelem- és felelősségbiztosítást tartalmazó szolgáltatási egység, lehetővé téve ezzel az aktuális utazáshoz legjobban megfelelő szolgáltatás- és díjszint kiválasztását.

 

Címkék: