Na ebből a nyugdíj-kiegészítésből nem kér senki

Pénzcentrum2011. június 15. 21:02

Rablás miatt folytat eljárást a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Kemecsei Rendőrőrse. Pénteken délelőtt egy idős házaspár besztereci házába azzal a történettel állított be két férfi, hogy "nyugdíjkiegészítést akarnak rendezni" az időseknek.

A szon.hu értesülése szerint a 86 éves bácsi mondta az idegen személyeknek, hogy igazolják magukat, mire az egyik férfi be akart menni a szobába. A néni ezt meg akarta akadályozni, elé állt, erre az elkövető kicsavarta az ujjait. Az idős férfit a földre nyomták és a zsebéből kivették 140.000 Ft-ját. A sértettek nem sérültek meg.

Az utóbbi időben a megye több településén is előfordultak olyan bűncselekmények, melyeknek sértettjei időskorú személyek voltak.

Az idősek sérelmére elkövetett leggyakoribb bűncselekmény az ún. "trükkös" lopás. Az elkövetők a legkülönfélébb indokokkal szólítják meg az időseket, pl.: gázár támogatást, nyugdíj kiegészítést hoztak, hivatalos jellegre hivatkozik (TITÁSZ, TIGÁZ, E-ON alkalmazottja, stb.),vásárlás (sertés, vasáru, építési anyag, toll- párna, stb.) vagy éppen értékesítés ürügyével (aranyékszer, seprű, edények stb.),pénzt szeretnének felváltani, WC-re szeretnének menni, rosszullétre hivatkoznak, vizet kérnek, szeretet szolgálattól csomagot, szociális segélyt, sértett hozzátartozójától pénzt hoztak.

Mit tehetünk az esetleges bűncselekmények elkerülése érdekében?

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Idegenekkel szemben legyünk bizalmatlanok különösen akkor, ha valaki feltűnően barátságosan közeledik. A lakás ajtaját mindig zárjuk. Idegeneket soha ne engedjünk be a lakásba, bármilyen ürüggyel próbálnak is bejutni. Házalóktól ne vásároljunk semmit. 

 

Címkék: