Mikor jön a hamburgeradó?

Pénzcentrum2011. május 17. 11:32

Elkészült a kibővített Semmelweis-terv, azonban a leginkább várt konkrétumok kimaradtak belőle - írja keddi számában a Magyar Nemzet. Eldőlt azonban - a korábbi bejelentéseknek megfelelően -, hogy létrejön az új állami egészségszervezési intézményrendszer és az anyag a népegészségügyi termékdíjjal is számol (közismertebb nevén hamburgeradó).

Fél év alatt elkészült a Semmelweis-terv végleges változata, azonban a legfontosabb kérdésekre adott válaszok és konkrétumok hiányoznak belőle, így például nem derül ki, hogy:

- miként emelkedik az orvosok és ápolók fizetése
- mely intézményekben szűnik meg az aktív fekvőbeteg-ellátás

A napilap birtokába került dokumentum azonban már számol a népegészségügyi termékdíjjal, közismertebb nevén a hamburgeradó bevezetésével. Az egészségügy megmentésére kidolgozott programról heteken belül dönthet a kormány.

A kormány létrehozza a struktúraátalakítást és a betegút-szervezést támogató intézményrendszert. Országot központja az Állami Egészségszervezési Központ nevet kapná, és ehhez 9-10 területi egység kapcsolódna (Nagytérségi Egészségszervezési Igazgatóságok). A lap szerint az anyagból kimaradt, hogy hol húznák meg a nagytérségi határokat.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Hírszerző a kormányzati anyag alapján tegnapi cikkében azt írta, hogy kormány elkészítette a saját, Budapest Koncepcióját, amely a fővárosi kórházak átalakítását tartalmazza: ezek szerint három új sürgősségi centrumot alakítanának ki Budapesten. A portál értesülése szerint 2012-től vezetnék be a népegészségügyi termékdíjat "az ismerten, illetve bizonyítottan egészségkárosodást okozó élvezeti-táplálkozási cikkek vonatkozásában". A hamburgeradótól 20-30 milliárd forintot remél a szaktárca.

 

Címkék: