Így tudhatod meg, mennyit is ér a napszemüveged

Pénzcentrum2011. április 26. 14:32

Ingyenes UV-szűrés idént tavasszal is A Magyar Látszerész Szövetség és a Magyar Optikus Ipartestület szervezésében 2010. tavaszán megrendezésre kerül az "Országos UV Teszt" elnevezésű rendezvénysorozat, melynek keretében az országos akcióban résztvevő közel 300 vizsgálati ponton ingyenes UV szűrés és szaktanácsadásban részesülnek az érdeklődők. A program 2010. május 1-től kerül megrendezésre.

A Magyar Látszerész Szövetség és a Magyar Optikus Ipartestület országos kampányt indít, melyben felhívja a lakosság figyelmét az UV védelem fontosságára. Programunk lényege, hogy minden optikai üzletet UV mérő berendezéssel szereljünk fel és egy térítésmentes optikai bevizsgálásra hívjuk a lakosságot. Magyarországon a szemüveget viselők többsége nincs tisztában szemüvegének UV szűrő képességével.

A program kapcsán kiadott közlemény szerint a Magyarországon egyre tudatosabban keresik a vásárlók az UV szűrős napszemüvegeket. Ezen a területen az ellenőrzés hiánya hívta létre az "Országos UV Teszt"-et. A Magyar Látszerész Szövetség és a Magyar Optikus Ipartestület fel kívánja hívni a figyelmet arra a fontos tényre, hogy a napszemüvegeken túl az optikai, dioptriával rendelkező szemüvegek UV szűrő képessége a jövőben ugyanolyan fontossággal bír mint a napszemüvegeké, valamint a kontaktlencsék UV szűrő képessége is előtérbe kerül. Az idei évben fő célként tűzték ki a napfényre sötétedő szemüveglencsék UV szűrűképességének mérését.

A "Országos UV Teszt" által kínált szolgáltatás ingyenes bevizsgálásból és szaktanácsadásból áll. Az üzletekben elhelyezett mérőműszerek megmutatják, hogy a bevizsgált szemüveg milyen védelmi képességgel rendelkezik. A bevizsgálás nem több, mint pár másodperc. 

A résztvevő üzletek listája

Címkék: