Törött lábbal nehéz vezetni

Pénzcentrum2010. február 25. 09:47

Bár a decemberi meleg miatt későn indult az 2009/2010-es síszezon, mégis örvendetes módon szaporodik a megkötött utasbiztosítások száma.

A mintegy húszezer síbiztosítás adataiból végzett kutatásából kiderül, hogy a legtöbb kiutazó az orvosi és mentési költségeket tekinti a legfontosabb szempontnak. Ezen ügyfelek aránya ma már meghaladja a 70%-ot. A sífelszerelések biztosítása is népszerű fedezet, ezt az ügyfelek több mint 50%-a választja, viszont az alkusz szerint méltánytalanul háttérbe szorul az autó assistance szolgáltatás (20%-ban választott), holott a szerződők jelentős többsége autóval utazik a kiválasztott sípályához és törött lábbal ugye nehéz hazavezetni az autókat - derül ki a Biztosítás.hu felméréséből.


A választott termékkategóriák tekintetében is látszik a fejlődés. A síelők általában élnek a portál által biztosított összevetés lehetőségével és igyekszenek ár/érték arányban a nekik legmegfelelőbb utasbiztosítási terméket választani. Általános tapasztalat, hogy a síelők hajlandóak kicsivel többet fizetni a biztosításért, ha cserébe nagyobb biztonságot kapnak. Sőt, a Biztosítás.hu felmérése szerint az olcsó, de kis fedezetű termékeket szinte senki sem választja már a síeléshez.

Címkék:
síbiztosítás,