Átszerződtél? Rendben van az új köteleződ?

Pénzcentrum2009. január 22. 08:45

Túlzónak bizonyultak a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampány előtt született becslések. A végeredmény körvonalazódásából látszik, hogy a tényadatok biztosan elmaradnak a korábban az egymilliós átkötési rekordot sem kizáró előrejelzésektől - írja a Világgazdaság.

A Magyar Biztosítók Szövetségének adatai szerint novemberben 670 ezer autós bontott szerződést a korábbi biztosítójával, a decemberi becsült számokkal 800 ezerre tehető a más biztosítót választók száma. A piaci szereplők szerint véget ért a négy éven át folyamatos bővülést biztosító átkötési őrület.

A tavaly augusztusi MÁV-csőd is hozzájárult ahhoz, hogy az autósok óvatosabbak lettek és a kampány során nem mindenki csábult el az alacsonyabb díjaktól. Kiemelkedő eredménnyel zárt viszont az Allianz, amely a netes kötések harmadát söpörte be.

Az autósoknak nem maradt más, mint a váltáshoz kapcsolódó adminisztráció nyomon követése és a biztosítási díjak befizetése. Aki még nem kapott kötvényt vagy csekket, annak érdemes mielőbb felvenni a kapcsolatot a biztosítójával.

Címkék: