Egyre nagyobb a baj a Teslánál: komoly elbocsátásokra készül Elon Musk gigacége?

Pénzcentrum2024. április 15. 15:15

A Tesla alkalmazottai között aggodalom uralkodik az esetleges közelgő elbocsátások miatt. Közben a vállalat számos kihívással, köztük az első negyedéves eladások visszaesésével és a gyártási műszakok rövidítésével néz szembe.

A Tesla alkalmazottai között aggodalom uralkodik az esetleges elbocsátások miatt, amelyek a közeljövőben megtörténhetnek. A vállalat több üzeméből, köztük az austini gyárból és a Fremont-i gyárból is érkeztek jelentések arról, hogy leépítésekre lehet számítani. Ezzel szemben mások nem hallottak az elbocsátásokról, vagy nem veszik komolyan a híreket, utalva arra, hogy egy nagy vállalatnál gyakran terjednek hamis információk - írja a Business Insider.

Ez már a második alkalom néhány hónapon belül, hogy a Tesla dolgozói elbocsátásoktól tartanak. Februárban az autógyártó felkérte vezetőit, hogy azonosítsák a legfontosabb szerepköröket, ami párhuzamosan történt néhány dolgozó teljesítményértékelésének elhalasztásával. A technológiai iparban dolgozók különösen érzékenyek az ilyen fejleményekre, tekintettel arra, hogy több nagy tech cég - mint például a Google és a Microsoft - már végrehajtott leépítéseket.

A Tesla szembesült néhány kihívással az utóbbi időben; első negyedéves szállításaik csökkenést mutattak mind az előző negyedévhez, mind pedig az előző év azonos időszakához képest. Ez jelenti a vállalat első éves eladáscsökkenését 2020 óta.

A vállalat munkarendjét is módosították; az austini Gigafactoryban dolgozó Cybertruck csapatnak rövidebb műszakokra kell áttérniük a lap egy másik cikke szerint. Az új menetrend szerint napközben 11 órás és éjszaka 10 óra 30 perces műszakok lesznek. Ez a változás hétfőn lép életbe, de nem világos, hogy más gyárakban vagy gyártósorokon is alkalmazzák-e.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Tesla elektromos járművek iránti kereslet lassulásának hatásait kezdi megérezni; első negyedéves szállításaik nem érték el a Wall Street várakozásait. Elon Musk korábban megjegyezte, hogy bár a Cybertruck iránti kereslet magas, a termelés korlátai jelentik a fő akadályt. A vállalat célja évente 250 000 Cybertruck gyártása 2025-ig.

Címlapkép: Rungrodzs Jongrit, MTI/MTVA

Címkék:
tesla, leépítés, dolgozók, autógyár, autógyártás, elbocsátások, tesla részvény, tesla motors,