Magyarországra is megérkezett a Tesla új slágerautója: ennyiért lehet megvenni, 600 km-t elmegy egy töltéssel

Pénzcentrum2024. április 11. 10:28

Már Magyarországon is lehet kapni a Tesla Model Y új, Long Range hátsókerék-hajtású változatát, ez eddig csak összkerekesben volt rendelhető.

Már Magyarországon is lehet kapni a Tesla Model Y új, Long Range hátsókerék-hajtású változatát, ez eddig csak összkerekesben volt rendelhető - közölte a Pénzcentrummal a vállalat. Az új változat 19 394 900 forintos alapárral debütált, a gyártó szerint akár 600 kilométert is képes megtenni egy töltéssel. Mint írták, az egyetlen elektromos motor és a nagy akkupakk miatt a fogyasztása 14,9 kWh/100 km, így jön ki a 600 kilométeres érték.

A berlin-brandenburgi Gigafactory gyárban készülő változat a meghajtásán kívül sokban nem tér el a már ismert és sikeres Model Y-tól. Az új változat 1,5 millióval drágább, mint a legolcsóbb Model Y, és kb. ugyanennyivel olcsóbb, mint a már ismert, nagyobb hatótávú csomag. Mondhatni egy középutas választás az "alap" Model Y és az összkerekes Long Range között: előbbi 17 894 900 forintról indul Magyarországon, az ígért hatótávja pedig 455 km. Utóbbi váltiozat pedig legkevesebb 20 894 900 forintba kerül, a WLTP-hatótávja pedig 533 km - úgyhogy egy motorral kevesebb kb. 70 km hatótávot jelent papíron.

Az új változat már rendelhető Magyarországon, a Tesla szerint a kiszállítások a következő napokban indulnak meg.

Címkék:
autó, elektromos autó, tesla, autóvásárlás, újautó, modellfrissítés, tesla motors,