Vizsgálják a halálos ralibaleset körülményeit: megszólalt a szövetség is

Pénzcentrum2024. március 25. 10:31

A szövetség és a rendőrség is vizsgálatot indít, hogy kiderüljön, pontosan mi okozta a vasárnapi Esztergom Rallyn történt tragédiát.

Büntetőeljárás keretei között vizsgálja a rendőrség a vasárnapi súlyos ralibaleset körülményeit, ahol négy ember vesztette életét. A tragédiát az okozta, hogy egy versenyautó a nézők közé csapódott, miután a pilóta elvesztette uralmát járműve felett.

A Kormárom-Esztergom vármegyei Redőrkapitányság halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen - tudatták.

A tájékoztatás szerint Lábatlan és Bajót között a 6-os kilométernél az egyik versenyautó letért a kijelölt útszakaszról, és az aszfaltozott úton, illetve az út menti füves területen tartózkodók közé hajtott. A baleset a nézők elől elzárt területen következett be, az ott tartózkodás tilalmára tábla is figyelmeztetett. A baleset miatt megszakították a versenyt.

A Magyar Nemzeti Autósport-Szövetség vasárnap közleményt adott ki, melyet később megosztott a szervezet elnöke, Szujó Zoltán is. Ebben megerősítették a rendőrség közlését a halottak és a sérültek számáról, és közölték, hogy az MNASZ haladéktalanul kivizsgálja a tragédia körülményeit. Hozzátették azonban, hogy a vizsgálat lezárultáig semmilyen egyéb tájékoztatást nem adnak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

címlapkép: Bodnár Boglárka, MTI/MTVA 

Címkék:
baleset, rendőrség, halál, haláleset, szövetség, halálos baleset, esztergom, néző,