Fontos bejelentést tett Elon Musk: kiderült, mikor indul az évek óta várt Tesla Roadster gyártása

Pénzcentrum2024. február 28. 16:18

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója bejelentette, hogy a vállalat jelentősen felülmúlta az új Roadster elektromos sportautó célkitűzéseit, ennek köszönhetően terveik szerint az év végéig bemutatják a szériatervet, a gyártást pedig jövőre kezdik meg – írja a Reuters.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója bejelentette, hogy a vállalat jelentős előrelépést tett az új Tesla Roadster tervezésében. Az X platformján közzétett nyilatkozatában Musk elárulta, hogy a Roadster szériatervét az év végéig lezárják és a nagyközönség elé tárják. A Tesla eredetileg 2017 végén hozta nyilvánosságra a négyüléses, akkumulátoros Roadster terveit, amelyek szerint az autónak 2020-ban kellett volna megjelennie a piacon.

Musk 2021-ben, a globális ellátási láncok kapcsán felmerült kihívásokra hivatkozva kénytelen volt 2023-ra halasztani a Roadster piaci bevezetését, azonban most már optimistán nyilatkozik arról, hogy a Tesla képes lesz jövőre beindítani a régóta várt következő generációs Roadster gyártását. A fejlemények új fejezetet nyitnak mind a Tesla, mind az elektromos sportautók piacának történelmében.

A Tesla részvény árfolyam alakulását itt követheted ÉLŐBEN!

Címkék:
autó, tech, elektromos autó, tesla, autóvásárlás, elon musk, tesla részvény, tesla motors,