Váratlan fordulat az üzemanyagárakban: január 5-től élesedik az újabb változás, erre készüljenek az autósok

Pénzcentrum2024. január 3. 10:27

Péntektől a gázolaj nagykereskedelmi ára bruttó 10 forinttal csökken, a benzin beszerzési ára a héten nem változik. Így a gázolaj átlagára 589 forint per literre csökkenhet.

Lakossági szempontból jól indul az év az üzemanyagárakat tekintve: péntektől a gázolaj nagykereskedelmi ára bruttó 10 forinttal csökken, a benzin beszerzési ára a héten nem változik - írja a holtankoljak.hu. A portál emlékeztet, hogy az elmúlt időszakban a kiskereskedelmi üzemanyagárak alakulása jelentősen eltért a nagykereskedelmi árak változásától, így nehéz megmondani, hogy pénteken milyen árakra számíthatunk a benzinkutakon.

2024.01.03-án az alábbi átlagárakat tapasztalják a hazai kutakon a saját adatbázisuk szerint: 

  • 95-ös benzin: 562 Ft/liter
  • Gázolaj: 599 Ft/liter

Ezt figyelembe véve, péntektől a gázolaj átlagára 589 forintra csökkenhet, míg a benzin átlagára maradhat az 562 forintos árszinten. 

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
autó, benzin, benzinkút, árak, gázolaj, tankolás, benzinár, üzemanyagár, holtankoljak, benzinkutak, gázolaj árváltozás, üzemanyagárak,