Rengeteg magyar autós lélegezhet fel december 31-én: nem kell az újévig várniuk

Pénzcentrum2023. december 29. 17:08

December 31-től újra használhatják a gépjárművek az alsó rakpartokat. A Duna vízszintjének csökkenésével lehetőség nyílik arra, hogy a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FKF Köztisztasági Divíziója holnap, december 30-án reggel megkezdje a budai- és a pesti alsó rakpartok takarítását - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A BKM műszakonként tervezetten több mint 40 kézi takarítóval, és több mint 30 takarító, rakodó és szállító géppel fogja a hordalékot és az iszapot eltávolítani, majd magasnyomású mosóberendezéssel a szennyezett felületeket megtisztítani. A munkálatok várhatóan két műszakot vesznek igénybe, azok elvégzése után a Budapest Közút Zrt. eltávolítja az alsó rakpartokra való lehajtást tiltó táblákat. Ezt követően december 31-én reggeltől újra járható lesz mindkét alsó rakpart a gépjárművek számára.

A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. és a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV) munkatársai jelenleg is dolgoznak azon, hogy a 2-es villamos lánchídi aluljárójából a vizet kiszivattyúzzák, ennek befejezését követően a 2-es villamos vonalán közlekedő járművek újra a teljes útvonalon járhatnak - közölték.

Arra kérjük a budapestieket, hogy az árvíz visszavonulása után, a takarítás befejezéséig lehetőség szerint kerüljék el az alsó rakpartokat, mivel a hordalék és az iszap azokat csúszóssá teszi, illetve fertőzésveszély is fennállhat

- hívták fel a figyelmet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címlapkép: Illyés Tibor, MTI/MTVA

Címkék:
villamos, Budapest, árvíz, főváros, főpolgármester, rakpart,