Filléres villanyautót kapott Orbán Erdogantól: ennyibe kerül az egyedi rendszámos Togg T10X + videó

Pénzcentrum2023. december 19. 16:44

Nem is kapható Európában az az autó, amit Erdogan török elnök ajándékozott Orbán Viktornak. A Togg T10X elektromos SUV alapára Törökországban kb. 12 millió forint. Egyedi rendszámot is kapott a kocsi, ami több mint 400 ezer forintba került.

Egy autót ajándékozott Orbán Viktor kormányfőnek Recep Tayyip Erdogan török elnök a budapesti látogatásán: de nem akármilyen darabot, a Togg T10X elektromos SUV ugyanis még nem is kapható Európában, így ez az első darab Magyarországon is. 2024 első felétől lesz kapható Európában, elsőként Németországban.

A villanyautosok.hu szerint az autó, amivel a török elnök megajándékozta Orbánt 160 kW-os villanymotorral és 52,4 kWh-s akkumulátorral rendelkezik, a hatótávolsága kicsit több mint 300 kilométer. Törökországban 953 000 líráról indul, ez mostani árfolyamon kb. 12 millió forintnak felel meg. A nagyobb, 88,5 kWh-s akkumulátorral felszerelt változat hatótávolsága 520 kilométerre is nőhet, ennek indulóára 1,215 millió líra, azaz mostani árfolyamon kb. 14,5 millió forint. Itt egy videó az autóról:

Sőt, mint a Blikk kiszúrta: a kocsi egyedi rendszámot is kapott, a HUTR-100 nyilván a magyar-török barátságra utalt, ez pedig nem olcsó mulatság. Ha egy átlagember szeretne egyedi rendszámot, akkor 435 ezer forintba kerülne. A Jármű Szolgáltatási Platform adatai alapján az autó már jóval Erdogan megérkezése előtt itt volt Magyarországon, december 8-án már nyilvántartásba vették a hazai hatóságok.

Címlapkép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher, MTI/MTVA

Címkék:
autó, törökország, elektromos autó, ajándék, orbán viktor, elektromos, újautó, látogatás, recep tayyip erdogan,