Megtudtuk, meglepő bejelentés készül a magyar benzinkutaon: erre számíthatnak az autósok

Pénzcentrum2023. november 20. 08:27

Folyamatosan csökkenő tendencia figyelhető meg a Brent típusú olaj hordónkénti árának alakulásában, a forint pedig erősödött a dollárhoz képest, így a héten ismét csökkenhetnek az üzemanyagárak Magyarországon.

Igazán örülhetünk az aktuális üzemanyagpiaci helyzetnek, ugyanis folyamatosan csökkenő tendencia figyelhető meg a Brent típusú olaj hordónkénti árának alakulásában - írja heti árelőrejelzésében a holtankoljak.hu. A múlt heti változás mértéke ugyan nem volt jelentős hétfőtől vasárnapig, de az olaj árának csütörtöki állapotához hasonlítva közel 5%-os volt a visszaesés a hét elejéhez képest.

A hordónkénti ár 80 dolláros árszinten tanyázik, amiről néha kitekint akár a 76 dolláros szintre is. A következő hónapokban is arra számítunk, hogy az jegyzésárak maradnak hordónként 80-85 dolláros szinten. A forint árfolyama a múlt héten 1,5%-ot erősödött a dollárral szemben. Az árfolyam tartja magát 350 forint alatt.

Így további üzemanyagár csökkenés is jöhet a héten, melyet követően már a gázolaj átlagára is lecsökkenhet a 600 forint alatti szintre - írták.

Címkék:
autó, benzin, forint, gázolaj, tankolás, benzinár, olaj, üzemanyagár, holtankoljak, forintárfolyam,