Hiánypótló funkcióval bővül a népszerű navigációs app: rengeteg magyar várt már erre a frissítésre

Pénzcentrum2023. november 14. 09:42

A Waze régóta az autósok egyik kedvenc utazástervező alkalmazása, ugyanis élő adatokkal rendelkezik a forgalomról és tudja, hogy hol a leggyakoribbak a balesetek. Most utóbbi kapcsán egy új funkcióval bővül az app, ami mostantól jelezni fogja, ha veszélyes szakaszon vezetünk.

A Waze egyik nagy előnye, hogy élő adatokkal rendelkezik a forgalomról és az ajánlott útvonalakat ezalapján tervezi meg. Emiatt pedig a gyártó pontosan tudja, hogy mely útszakaszokon gyakoriak a balesetek.

A cég vezetősége pedig most úgy döntött, hogy hasznát veszik ezeknek az információknak és új biztonsági funkcióval látják el az alkalmazást: mostantól ugyanis, ha olyan útszakaszon haladunk, ahol gyakoriak a balesetek, akkor a Waze egy felugró üzenet segítségével figyelmeztet és óvatosságra int – tudta meg a Totalcar.

Az új funkciót úgy alkották meg, hogy a lehető legkevésbé vonja el a figyelmünket a vezetésről, nehogy pont az értesítés okán történjen baleset. Ezen kívül az algoritmus a rendszeres útvonalainkat is figyelni fogja, így, ha a rendszeresen használt útvonalunkon haladunk át veszélyes szakaszon, nem fog figyelmeztetni minket.

Címkék:
autó, baleset, mobilalkalmazás, veszély, figyelmeztetés, alkalmazás, veszélyes, balesetveszély, balesetek, veszélyjelzés,