Megszólalt a MOL-vezér: brutális üzemanyagáremelkedések jöhetnek

Pénzcentrum2023. november 3. 22:00

Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója szerint jelentősen emelkedhetnek a közeljövőben az üzemanyagárak.

Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója az ATV Egyenes beszéd című műsorában szólalt meg tegnap este, ahol elmondta, hogy a Világbank előrejelzései szerint radikális olajár emelkedést okozhat az ukrajnai, illetve az izraeli háború kettőse. Ez pedig a közeljövőben negatív hatással lesz az üzemanyagárakra.

Az elemzések szerint ugyanis akár a 150 dolláros rekordárat is meghaladhatja majd egy hordó Brent olaj ára, ha elfajul a konfliktus Izrael és Hamász között. Ez ugyanis súlyos gondokat okozna az olajellátásban, illetve az élelmiszerárak is tovább emelkedhetnek.

A jövőbeli árakról a MOL vezérigazgatója elmondta, hogy január 1-től 41 forinttal fog emelkedni a jövediki adó, emellett pedig szerinte is hatással lehet a kőolaj árára a gázai helyzet.

Senkinek sem érdeke ez. Kaotikus helyzet lenne. Az orosz-ukrán konfliktust követően egy év kellett, hogy korrekció történjen. Akkor a gáz ára bizonyos időszakban százszorosára emelkedett, de még mindig 60 százalékkal magasabb a gáz ára, mint a háború előtt

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

– fogalmazott Hernádi Zsolt.

Címkék:
gáz, autó, benzin, üzemanyag, mol, elnök, üzemanyagárak, háború, benzin ára,