Új csoport vadászik a hanyag pesti autósokra: kellemetlen csomag várhat a szélvédőn, ha erre nem figyelsz

Pénzcentrum2023. október 26. 09:23

Ezentúl kellemetlen cetli landolhat annak az autónak a szélvédőjén, aminek vezetője rosszul parkolt egy adott parkolóhelyen.

"A járda a gyalogosoké" nevű civil szervezett figyelmeztető cetliket ragaszt a rosszul parkoló autósok járműveire. Az üzenet nem sértő, korrekten felhívja a figyelmet a problémára, de olyan ragasztót használnak ehhez, melyet nehéz eltávolítani, így igen balesetveszélyes – írja a vezess.hu.

A csoport Újlipótvárosban használta először a matricát, több tucat járműre felkerült, amik szerintük helytelenül parkoltak. Méréseik szerint a kijelölt ferde állású parkolóhelyek negyven százalékánál nem szabályosan parkolnak az autók.

A cetliken elérhetőséget is hagytak, mert kíváncsiak a visszajelzésekre. Voltak, akik feljelentéssel fenyegetőztek rongálás miatt, ám – a csoport szerint – ennek feltétele, hogy a tevékenységükkel anyagi kárt okozzanak. A szervezet állítása szerint ugyanakkor a matricákat könnyen le lehet szedni.

A csoport egyúttal jelezte: az akciót folytatják, hogy hol és mikor, nem publikus, Budapesten bárhol megjelenhetnek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ahogyan arról korábban a Pénzcentrum is beszámolt, a fővárosban gyakran előfordul, hogy valaki lazábban kezeli a parkolásra vonatkozó általános szabályokat. Legutóbb például Kern Andrásnak akadt hasonló jellegű gondja, amikor többször is tilosban állt meg a kedvenc péksége előtt. A színművész ügye komoly vihart kavart: a rendőrség eljárást indított ellene, míg a döntéshozók területrendezést helyeztek kilátásba.

Címkék:
közlekedés, autó, parkolás, sofőr, autós, szervezet,