Változás jöhet a jogsiszerzésnél? Fellázadtak a vezetésoktatók, ez már tényleg sok

Pénzcentrum2023. szeptember 9. 20:01

Tiltakoznak a vezetésoktatók az új szabályok ellen, amiknek értelmében pontosan vezetniük kell még azt is, hogy milyen útvonalon és mikor oktattak.

A Közlekedési Alkalmassági Vizsgaközpont Nonprofit Kft. új adminisztrációs szabályzata szeptember elején lépett életbe. A változás lényege, hogy a megtartandó órákat előre be kell jelenteniük az oktatóknak. De nem csak a mikort, hanem az alkalom minden adatát. Azaz, hogy ki vezet, mi a rendszáma az autónak, továbbá, hogy honnan hova tart az autó pontosan.

A Totalcar információi szerint ezzel a szabálymódosítással nem titkoltan az ellenőrzéseket akarják megkönnyíteni, továbbá a visszaéléseket visszafordítani, illetve ezzel akarják ellenőrizni azt is, hogy a tanulók valóban vezetéssel töltsék el a kijelölt idejüket. Azaz ne ebédet venni menjenek velük az oktatók a fizetett óra alatt.

A módosítás azonban szakmai körökben ellenérzéseket váltott ki. Egyfelől a szabályozásban nem számoltak a forgalommal, amitől nagyban függ, hogy merre fele folyik az oktatás. Másrészről pedig ezzel az oktatás és a tanulóval való együttműködés rugalmassága is erősen megkérdőjeleződik.

Címkék:
autó, oktatás, változás, szabályozás, szabályok, változások, vezetés,