Sorra hagyják veszni méregdrága nyereményeiket a magyarok: sokan nem is tudják, hogy kisorsolták őket

Pénzcentrum2023. szeptember 7. 09:30

A gépkocsinyeremény-betétből még ma is több százezer van, tízmilliárdokat tartanak benne úgy emberek, hogy meg sem nézik, ők nyertek-e. A kisorsolt autók negyedéért nem jelentkeznek.

Több száz új autó vagy az áruk ragadt be az OTP Banknál az elmúlt évtizedekben, az elmúlt másfél évben a kisorsolt nyereményautók negyedéért nem jelentkeztek a betétesek. Az rtl.hu szerint a gépkocsinyeremény-betétből még ma is több százezer van, tízmilliárdokat tartanak benne úgy emberek, hogy meg sem nézik, ők nyerték-e éppen a havonta kisorsolt autók valamelyikét. 

A bank közlése szerint a kisorsolt autók közül szinte minden hónapban akad egy, amelyik végül nem talál gazdára. A szabályok szerint a sorsolástól számított 30 napon belül kell jelentkezni a kocsikért, utána csak az árukat kaphatja meg a nyertes - így viszont a nyeremény nem évül el. Ugyanakkor a nyertesek nem kapnak értesítőt, ha őket sorsolták ki, csak úgy tudhatják meg, hogy övék az autó, ha minden húzás után leellenőrzik, nyert-e a betétjük.

Címkék:
autó, sorsolás, otp, nyereményjáték, autók, autónyeremény sorsolás, gépkocsinyeremény,