Újabb csavar az Árpád hídi tragédiában: na, erre nem számított az elkövető

Pénzcentrum2023. július 14. 16:19

Akár még szándékos bűncselekménnyel is megvádolhatják az ámokfutót, és akkor a biztosítója is visszakövetelheti tőle minden költségét.

A gázolással kapcsolatban gyors eljárásra számít Herpy Miklós közlekedési ügyvéd, aki a Telexnek elmondta, a balesetet okozó Mercedes kötelező biztosítója köteles kártérítést fizetni a híd szalagkorlátja mögött szabályosan haladó és ott elgázolt kerékpáros családjának. Ilyen esetekben a temetéssel kapcsolatos összes költségre, esetleg életjáradékra, illetve sérelemdíjra jogosultak a közvetlen hozzátartozók, de az ügy végső jogi megítélése szélesíthet is ezen a körön.

A kártérítés része lehet a családtagok átmeneti munkaképtelenné válásával keletkező kár, valamint a szeretett hozzátartozójuk elvesztésével okozott lelki trauma is, más esetekben pedig, amikor valakinek árván maradnak a gyerekei, az ő felnevelésük költségei szintén a kártérítés részei.

Az ügyvéd szerint ezúttal a megszokottnál nagyobb összegre lehet számítani, mert a július 1-jei baleset az AMG Mercedes menetstabilizáló rendszerének kikapcsolása és a jelentős sebességtúllépése miatt durva jogsértésnek számít. Vizsgálni szokták, hogy az áldozatnak volt-e közrehatása a cselekményben, de mivel az Árpád hídon egy kijelölt kerékpárúton, szabályosan haladt a 26 éves kerékpáros, őt semmilyen felelősség nem terheli a történtekért.

Címkék:
rendőrség, áldozat, tragédia, biztosítók,